Voordelen

Ontdek alle voordelen van uw lidmaatschap bij VSOA Onderwijs.

Het VSOA Onderwijs verleent zijn diensten aan alle onderwijspersoneelsleden uit om het even welk onderwijsnet, uit om het even welke categorie en op elk niveau. Het gaat hierbij concreet over actieve – zowel statutairen als contractuelen - als gepensioneerde personeelsleden uit.

Ook werkzoekenden, schoolverlaters en studenten uit de lerarenopleiding kunnen op onze diensten een beroep doen.

Regelgeving

 • Verstrekken van correcte informatie en advies i.v.m. onderwijsregelgeving
 • Verdedigen van uw persoonlijke belangen tijdens de overleg- en onderhandelingscomités in uw school of instelling

Aanstelling, vaste benoeming en reaffectatie

 • Controle op de correcte toewijzing  van de opdrachten bij de aanvang van het schooljaar voor tijdelijke personeelsleden aangesteld voor bepaalde en voor doorlopende duur
 • Controle op de correcte toewijzing van vaste benoeming, mutatie, nieuwe affectatie, toelating tot de proeftijd
 • Controle op een correcte toepassing van reaffectatie en wedertewerkstelling
 • Advies bij het zoeken naar een betrekking
 • Hulp bij de aanvraagprocedure voor een tijdelijke aanstelling voor doorlopende duur en vaste benoeming en bijstand bij het bepalen van je voorrang daarvoor
 • Op aanvraag optreden als waarnemer tijdens selectiegesprekken, proeven en examens

Verlofstelsels & loopbaanonderbreking

 • Deskundig advies in het maken van de juiste keuze inzake loopbaan- onderbreking, verlofstelsel
 • Berekening van de financiële weerslag ervan

Wedde en pensioen

 • Correcte prognose van je wedde en pensioen

Juridische bijstand

Verlenen van juridische bijstand bij: conflicten, toewijzing van vaste benoeming, weddeproblemen, orde- en tuchtmaatregelen, Raad van State, Arbeidsrechtbank, Kamer/ Raad en College van Beroep.

(Op het ogenblik van de feiten die aan de oorsprong liggen van de vraag om juridische bijstand moet men minstens 12 maanden lid zijn van het VSOA Onderwijs of van een andere Groep van het VSOA of van de ACLVB.)

De leden die tijdelijk – voor bepaalde of doorlopende duur - zijn aangesteld, kunnen hun eventuele werkloosheidsuitkeringen via de ACLVB uitbetaald krijgen. De ACLVB behandelt dan hun werkloosheidsdossier. De nauwe samenwerking tussen het VSOA Onderwijs en de ACLVB vormt dus ontegensprekelijk een meerwaarde voor onze leden.

Syndicale premie

Als lid van het VSOA Onderwijs ontvang je jaarlijks een syndicale premie. Daardoor krijg je ongeveer de helft van je ledenbijdrage terugbetaald. Voorwaarde is wel, dat je gedurende een heel jaar (= refertejaar) aangesloten bent. Je krijgt de premie uitbetaald het jaar volgend op het refertejaar.

Meer informatie vind je op de pagina over de Syndicale premie.

Solidariteitspremies

Huwelijks-, samenwoningspremie & geboorte- en adoptiepremie

Leden van het VSOA Onderwijs kunnen genieten van een huwelijks- of samenwoningspremie en een geboorte- of adoptiepremie. Voorwaarde is, dat men tenminste één jaar lid is. Per kind wordt er slechts één geboorte- of adoptiepremie uitbetaald. Men kan ook maar één keer aanspraak maken op de huwelijkspremie of samenwoningspremie.

De aanvraag voor de premie kan ingediend worden tot uiterlijk 12 maanden die volgt op de gebeurtenis. Samen met de aanvraag stuurt u de nodige bewijsstukken mee; een kopie van de huwelijks-, geboorte of adoptieakte. De aanvraag wordt gericht aan:

VSOA Onderwijs – Solidariteitspremies
Boudewijnlaan 20-21
1000 Brussel

De aanvraag en de nodige stavingstukken kunnen ons ook via e-mail worden toegestuurd op: info@vsoa-onderwijs.be met als vermelding “solidariteitspremie”.

Ledenmagazine en nieuwsbrief

Het magazine Argument verschijnt tweemaandelijks en de Nieuwsbrief VSOA Onderwijs tien keer per jaar. Elk lid van het VSOA Onderwijs krijgt het magazine thuis gestuurd. De Nieuwsbrief VSOA Onderwijs ontvangt u iedere maand digitaal.

Zowel in Argument als in de Nieuwsbrief VSOA Onderwijs vindt u interessante informatie en het standpunt van het VSOA Onderwijs aangaande actuele onderwijsitems en de  lopende onderhandelingen. Verder wordt ook de concrete toepassing van nieuwe regelgeving uitvoerig toegelicht en in de terugkerende rubriek FAQ (Frequently Asked Questions) geven wij het antwoord op de meest gestelde vragen van de afgelopen maand. Ook aankondigingen allerhande – van vormingsdagen voor afgevaardigden tot deelname aan beurzen… - worden daarin gepubliceerd.

Handige brochures

Het VSOA Onderwijs verspreidt een aantal handige brochures met daarin heel wat nuttige informatie aangaande specifieke thema’s uit het onderwijs.

Voor leden van het VSOA Onderwijs zijn alle brochures gratis ter beschikking. Aanvragen kan via e-mail naar: info@vsoa-onderwijs.be

Brochures VSOA Onderwijs

 

Bij het VSOA heb je je ledenbijdrage zo terugverdiend!

Hou dus zeker de website www.vsoa-voordelen.be goed in het oog, want we zorgen regelmatig voor vernieuwing en je kan er deelnemen aan wedstrijden.

Bedrijven bieden je een korting op verschillende manieren. Ontdek ze allemaal en doe volop je voordeel:

 • je koopt een voucher en winkelt met korting. Dit is cumuleerbaar met eventuele andere kortingen.
 • je gaat naar de webshop van een handelaar of winkel en koopt daar met korting.
 • je print een kortingsbon af of toont die kortingsbon op het scherm van je smartphone.
 • je toont de VSOA-voordeelkaart op de achterkant van je lidkaart of op het scherm van je smartphone via de website. De handelaar scant de barcode en verleent de korting.
 • je koopt tickets aan een verminderd tarief voor een bezoek aan een pretpark, bioscoop…

VSOA Voordelen website

We hebben honderden aanbiedingen in de kijker. Je bent lid bij het VSOA Onderwijs…

Registreer je op:

vsoa-voordelen.be

Haal meer uit je VSOA-lidkaart

AskOLI en mis geen enkele korting meer.

OLI wie? OLI wat? AksOLI is een app die alle voordelen bijhoudt van de organisaties waar jij als lid, abonnee of klant mee verbonden bent. Zo krijg je altijd de beste prijs, zonder zoekwerk.

Surf naar de landingspagina van het VSOA op AskOLI


Korting op reservaties ACLVB Vakantiehuizen

ACLVB Vakantiehuizen


Voor alle reservaties kan je als VSOA-lid terecht op de website https://www.cazura.be/nl/ van de ACLVB. Als lid geniet je van extra voordelige tarieven* op jouw vakantie bij Cazura. Verblijf je voor een langere periode van twee of meer weken dan geniet je eveneens van extra korting.

Je verblijft in moderne appartementen aan de Belgische kust of de Côte d'Azur in Frankrijk, allen uitgerust met het nodige comfort zodat je je meteen thuis voelt.

Onze Belgische vakantiebestemmingen vind je in Blankenberge, Oostende, Middelkerke, Westende, Nieuwpoort en De Panne. Daarnaast kan je via de partner Azur-en-Ardenne een frisse neus ophalen in de uitgestrekte bossen rond het pittoreske dorpje Barvaux. Hou je van warmere temperaturen, dan kan je de Franse zon opzoeken in Cavalaire- sur-Mer.

*Om in aanmerking te komen voor het ledentarief, dient u minimum 12 maanden bijdragen betaald te hebben.


Wens je te reserveren?

Ga dan naar https://www.cazura.be/nl/ en klik op de knop 'verifiëren' en geef je e-mailadres, geboortedatum en VSOA-lidnummer in.

Geef daarna de verificatiecode in die je toegestuurd kreeg via e-mail. Je ziet vervolgens de tarieven die voor jou van toepassing zijn, dit wil zeggen met aftrek van de exclusieve korting.

Je kan je reservatie nu verder afwerken.


Partners

We zetten enkele partners in de kijker, maar vergeet niet dat we honderden aanbiedingen hebben.