afficheHet rapport van de Commissie van Wijzen bevat maatregelen die een zware impact hebben op verschillende aspecten van onze arbeidsomstandigheden. Helaas moeten wij vaststellen dat de voorgestelde maatregelen de huidige problemen in het onderwijs niet oplossen, integendeel! Onze werkomstandigheden worden alsmaar slechter en het lerarentekort steeds groter. Het is hoog tijd om onze stem te laten horen voor verandering.

Als vakbond zien we de waarheid achter de glanzende woorden. Deze voorgestelde maatregelen zullen niet alleen de huidige problemen niet oplossen, maar zullen zich ook verankeren in de fundamenten van ons onderwijssysteem. Gezien deze maatregelen bijzonder nadelig zijn voor het onderwijspersoneel, voelen wij de noodzaak om onze stem te laten horen en ons standpunt duidelijk te maken.

Daarom nodigen wij u uit om deel te nemen aan onze actiedagen, waar we ons ongenoegen zullen uiten tegen de voorgestelde maatregelen en streven naar een rechtvaardiger alternatief. Samen kunnen we een krachtig signaal sturen en werken aan een betere toekomst door de echte experten aan het woord te laten. Blijf op de hoogte van onze aankomende actiedagen door deze pagina regelmatig te raadplegen en sluit je aan op onze actiedagen.

Datum Locatie Aanvang
7 mei '24 Antwerpen - Operaplein 10u00
8 mei '24 Oostende - Sint-Petrus-en-Paulusplein 10u00
13 mei '24 Leuven - Martelarenplein 10u00
14 mei '24 Hasselt - Molenpoortplein 13u00
15 mei '24 Gent - Citadelpark 10u00

 

Belangrijke afspraken

  • Ieder personeelslid kan beslissen om op één of meerdere actiedagen aanwezig te zijn.
  • Wanneer je een opdracht hebt op het moment van de betoging, kan je staken voor een halve of een volledige dag.
    Meer info via deze link.
  • Ben je in bezit van een blauw hesje of vest van het VSOA-Onderwijs? Breng deze dan naar de manifestatie mee. Zoniet kan je deze verkrijgen aan onze tent. Wij vragen om na de manifestatie deze terug aan ons te bezorgen.
  • Maskers, rookbommen en voetzoekers zijn ten strengste verboden.
  • Treinticket 2°klasse wordt terugbetaald bij het indienen van de aanvraag voor stakersvergoeding.