Onderwijspersoneel toont de weg

Betoging
28.03.2024

De drie onderwijsvakbonden VSOA-Onderwijs, COC en  ACOD Onderwijs verwerpen het rapport van de Commissie van Wijzen. Die commissie moest in opdracht van minister Ben Weyts een visie uittekenen voor een modern personeelsbeleid in het onderwijs, maar volgens de drie vakorganisaties slaagt het rapport daar helemaal niet in. “Met fantasieën, ondoordachte maatregelen en recepten uit het verleden gaan we het onderwijs niet kwaliteitsvol en aantrekkelijk maken in de toekomst”, laten de drie onderwijsvakbonden weten.

Daarom organiseren VSOA-Onderwijs, COC en ACOD Onderwijs in de maand mei vijf dagen acties: op dinsdag 7 mei in Antwerpen, op woensdag 8 mei in Oostende, op maandag 13 mei in Leuven, op dinsdag 14 mei in Hasselt en op woensdag 15 mei in Gent. Ze zullen daarvoor ook stakingsaanzeggingen indienen.

De afgelopen maanden hebben ze de onderwijspersoneelsleden geïnformeerd. “De voorstellen van de Commissie van Wijzen zijn voor veel personeelsleden het tegenovergestelde van wat nodig is. De personeelsleden, de echte experten, worden opnieuw niet gehoord door de beleidsmakers. Met onze acties willen we onze leden en iedereen die zich daarbij wil aansluiten, de kans geven om die stem luider te laten klinken.” Samen gaan we voor kwaliteit en aantrekkelijk werk in onderwijs!

affiche

Nancy Libert
Algemeen secretaris
ACOD Onderwijs

Koen Van Kerkhoven
Secretaris-generaal
COC
Koen De Backer
Ondervoorzitter
VSOA-Onderwijs