Voorstel Weyts is kaakslag voor het onderwijspersoneel en miskenning van werk dat ze leveren

Onderwijspersoneel ook in juli aan de slag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coronavirus - Voorstel Weyts om schooljaar te verlengen jaagt onderwijsbonden op de kast

BRUSSEL 18/04 10:28 (BELGA)  - Vlaams onderwijsminister Ben Weyts jaagt de onderwijsvakbonden op de kast met zijn voorstel om het schooljaar te verlengen en klassenraden en deliberaties in juli te organiseren.

"Bedroevenswaardig, en dan druk ik het nog braaf uit", reageert Marnix Heyndrickx, voorzitter van het liberale VSOA Onderwijs. Ook de Christelijke onderwijscentrale en ACOD onderwijs reageren misnoegd.

In een interview met Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen stelt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) voor om het schooljaar dit jaar uitzonderlijk wat te verlengen om de tijd die door het coronavirus verloren zou kunnen gaan, in te halen. Klassenraden en deliberaties zouden in juli kunnen plaatsvinden, zodat juni optimaal gebruikt kan worden voor lessen en examens, suggereert hij.

De liberale VSOA reageert het scherpst: "Bedroevenswaardig, en dan druk ik het nog zeer braaf uit", zegt voorzitter Marnix Heyndrickx.

De scholen beslissen uiteindelijk zelf, maar de onderwijsbonden zijn alvast niet te spreken over de suggestie. De liberale VSOA reageert het scherpst: "Bedroevenswaardig, en dan druk ik het nog zeer braaf uit", zegt voorzitter Marnix Heyndrickx. "Er is gisteren overleg geweest waarna we de afspraak hebben gemaakt niet te communiceren in de pers. Ik vind het zeer erg dat de minister die afspraak nu heeft geschonden", klinkt het. "Tot zover is het crisisoverleg altijd goed verlopen, maar dit zet volgende overlegmomenten op de helling en we zullen niet aarzelen ons te beraden over acties."

Over de inhoud van het voorstel is Heyndrickx duidelijk. "No pasaràn”. Als de minister denkt dat hij de “helden”, want zo heeft hij leerkrachten al genoemd, op die manier moet honoreren, dan denk ik dat hij goed fout zit. Dit zou een kaakslag zijn voor het personeel." 

Volgende week woensdag staat een nieuw overleg gepland tussen minister en onderwijsveld, als voorbereiding op de Nationale Veiligheidsraad die wellicht op vrijdag meer duidelijkheid geeft over een eventuele heropening van de scholen. Het onderwijsveld wacht ook nog op meer duidelijkheid over de organisatie van examens en deliberaties. Bron: Belga

Meer lezen hierover: klik hier  
 

Delen: